Čertovský pohár 2015

Dne 5. 12. 2015 se konal první ročník Čertovského poháru pořádaný školou Sonkal Praha. Této premiérové soutěže se soutěže zúčastnilo 93 závodníků z 11 klubů a díky účasti Taekwon-Do Academy Slovakia byl Čertovský pohár i mezinárodní.

Přijeli jsme na místo něco málo po osmé hodině a čekala nás zde dobře připravená hala a vřelé přijetí. Po nezbytném vážení a registraci jsme složili slib Taekwon-Do a pustili se do boje mezi ostatními školami. První polovina soutěže byla ve znamení tulů. Hned v úvodu nás krásně naladil Kamil Švehla, který získal stříbrnou medaili a Kuba Matoušek, který získal bronzovou a také stříbrnou medaili. V juniorech naše škola také zabodovala a to konkrétně Tomáš Čutka, který získal bronzovou medaili, Jan Hřebeček, který získal zlatou medaili a Jirka Kliment, který vybojoval bronzovou a stříbrnou medaili. Poté přišla na řadu dámská polovina, kde v juniorkách získaly stříbrnou medaili Eva Klimentová a Adéla Bicanová. V seniorech bodovali jak výše zmínění kluci, tak i holky. Zlatou medaili získal Tomáš Čutka, stříbrnou Jan Hřebeček a bronzovou Jirka Kliment. Zlato také brala Eva Klimentová a dvě stříbrné medaile brala do sbírky Adéla Bicanová.

Druhá polovina soutěže byla zaměřena na zápasy – matsogi. Mezi juniory vybojoval další medaili Jirka Kliment, a to bronzovou. Svou sbírku završila dalším stříbrem Adéla Bicanová a bronzem také Eva Klimentová. A celkové medailové umístění završil v matsogi seniorů Honza Pospíšil, který vybojoval stříbrnou medaili. Celkově se tak naše škola umístila na krásném třetím místě s počtem třech zlatých medailí, deseti stříbrných a šesti bronzových!! Velký dík patří všem závodníkům, kteří se Čertovského poháru zúčastnili a svými výkony přispěli k jeho kvalitě. Hlavně tedy děkuji našim závodníkům za výbornou reprezentaci školy Tong-il.

Článek pro web napsal Jan Hřebeček

 

Jméno Disciplína Kategorie Umístění
Jan Hřebeček Tul junioři 8.-7.kup 1.místo
Tomáš Čutka Tul senioři 8.-5.kup 1.místo
Klimentová Eva Tul seniorky 6.-3.kup 1.místo
Bicanová Adéla Tul seniorky 6.-3. kup 2.místo
Jan Hřebeček Tul senioři 8.-5.kup 2.místo
Kamil Švehla Tul žáci 8.-7. kup 2.místo
Jakub Matoušek Tul žáci 4.-3.kup 2.místo
Kliment Jiří Tul junioři I.Dan 2.místo
Bicanová Adéla Tul juniorky 4.-3.kup 2.místo
Klimentová Eva Tul juniorky 2.-1.kup 2.místo
Bicanová Adéla Tul seniorky 2.-1.kup 2.místo
Bicanová Adéla Matsogi juniorky +64kg 2.místo
Pospíšil Jan Matsogi senioři -85kg 2.místo
Klimentová Eva Matsogi juniorky +64kg 3.místo
Jakub Matoušek Tul žáci 6.-5.kup 3.místo
Tomáš Čutka Tul junioři 6.-5.kup 3.místo
Kliment Jiří Tul junioři 2.-1.kup 3.místo
Kliment Jiří Tul Senioři 2.-1.kup 3.místo
Kliment Jiří Matsogi junioři -63kg 3.místo