Reportáž z MČR 2015

Uplynulý prodloužený víkend se v hale nymburského sportovního centra nesl, jako každý rok, ve znamení Taekwon-Do. Na místo klání se v pátek sjelo více než 450 závodníků z 29 českých škol! Zastavte se na chvilku a přečtěte si krátký článeček 😉

Už v pátek byla na místě cítit lehce napjatá atmosféra. V podvečerních hodinách se závodníci museli zvážit a to pro spoustu z nich bylo stresující. Naši členové však byli dobře připraveni a všichni junioři, juniorky i senioři se vešli do svých váhových kategorií. Následovala zasloužená večeře po týdnu odříkání a hubnutí a brzy do hajan, protože následující den přišla hodina H.

V sobotu ráno bylo mistrovství zahájeno slavnostním nástupem a pozdravem a krátce po 8:45 už začínali první kategorie. Tento den bylo v plánu zvládnout veškeré disciplíny a kategorie seniorů/seniorek a žáků/žákyň. V jedné z prvních kategorií startoval i náš seniorský tým a to v technických sestavách. Vyplatila se tvrdá příprava, díky které i po 5-ti leté pauze dokázal náš tým suverénně projít až do finále, kde porazil konkurenty z Brna a získal tak první zlaté medaile! Následovaly individuální kategorie – tul, matsogi, wyriok a t-ki. V disciplínách tul se umístil nejlépe Lukáš Frič, který se umístil na 1. místě v kategorii „Senioři I.DAN“. V disciplíně silového přerážení, bohužel, nedokázal ani jeden z našich zástupců uspět v nominačních technikách a tak byli vyloučeni z bojů o medaile. V disciplínách matsogi a t-ki jasně dominoval Jan Pospíšil, který z obou dvou startů vytěžil maximum a získal tak 2 zlaté medaile, které mu nakonec přinesly i titul „MISTR ČESKÉ REPUBLIKY – NEJLEPŠÍ SENIOR A pro rok 2015“!!
V odpoledních hodinách následovaly ještě týmové speciální techniky, přerážení a sportovní boje. Zde seniorský tým ve složení Přemysl Šesták, Jan Šesták, Jan Pospíšil, David Pelouch, Jakub Kolář a Lukáš Frič získal ještě stříbrnou medaili za speciální techniky. Tím skončil 1. soutěžní den a tak se pomyslný štafetový kolík dostal do rukou juniorů/juniorek a veteránů/veteránek.

2. soutěžní den = neděle. Tento den byl plný zvratů, nečekaných, leč většinou příjemných. Prvním z nich je zisk zlaté medaile ve speciálních technikách a bronzovou ve sportovním boji. Vyhrál je junior Vít Kabele, který teprve nastartoval svou závodnickou kariéru a nutno říct, že velmi úspěšně. Další úspěch mohl oslavit i Milan Hron, který taktéž získal bronzovou medaili ve sportovním boji a taktéž teprve začal se závoděním. Neméně velký úspěch, spíše naopak slavila naše juniorka Adéla Bicanová, která si, podobně jako Jan Pospíšil, odnesla titul mistryně za 2 zlaté medaile a to ve speciálních technikách a matsogi. A co říkala na otázku, jak si užila závody?
„No bylo to docela fajn. Jsem hrozně ráda, že příprava na speciály má výsledky, takže děkuji Honzovi za přípravu. Akorát musím ještě doladit ty tuly a bude to skvělý. No a ten titul… Samozřejmě mě hrozně potěšilo, že jsem získala pohár, ale stejně na tom byly nejlepší ty plněný trubičky.“ Takže evidentně velká radost, nemyslíte?

Všem gratulujeme!!

Medailových umístění bylo samozřejmě více a pokud máte zájem, můžete nahlédnout zde: MČR 2015 – výsledky

Níže si můžete taktéž prohlédnout naše fotografie z celé události: